This family-run farm combines care and respect for nature with organic production methods.

Field irrigation is done using the spring water coming from Mount Pian d’Angeli, a sacred place to the inhabitants of this area in the old days.

The farm Cardellina aims to offer quality palate-pleasing products with original tastes and aromas. The farm offers its land for visits, events, and also overnight stays, with the aim of spreading a wellbeing culture through the rediscovery of simple and true emotions.

Legend has it that at dawn, in the quiet valleys still covered in fog and dew, the verses of the current owners’ great-great-grandfather echoed. The people of the village said he used to sing old stories with the voice of a goldfinch…

Today, Cardellina wants to tell the same stories through genuine products typical of these lands. They still smell like earth, their red slightly dented tomatoes have the taste of the sun, their trees feel the sea breeze, and goldfinches are born in the shade of oaks and centuries-old olive trees.

Q Notizie particolari

Durante il soggiorno presso “la Cardellina” possono essere svolte numerose attività:
-passeggiare nel bosco di querce centenarie all’ interno dell’ azienda stessa;
- visitare l’orto biologico e raccogliere i vostri ortaggi preferiti;
- visitare il frutteto, dove sono presenti anche antiche varietà di frutti;
- visitare l'uliveto;
- visitare la fattoria degli animali e raccogliere le uova di gallina e papera
- sostare e rilassarsi nelle aree di relax, godendo del magnifico panorama di vallate e colline;
- leggere un libro sulle panchine immerse nella quiete assoluta del bosco;
- far giocare i bambini nell’area giochi a loro dedicata, e nel mentre stare comodamente seduti nel country bar a gustare prodotti provenienti da forni locali e bevande del commercio equo e solidale;
- slow walking: camminate ‘meditative’ in mezzo al verde accompagnati dai nostri amici asini che ci insegneranno ad amare i lenti passi del percorso e non solo la meta finale;
- ascoltare musica (a disposizione un impianto stereo e una selezione di cd)
- corso di panificazione con farine di diversi cereali a km0 e con pasta madre;
- corso di cucina antiche ricette tolfetane;
- corso raccolta e riconoscimento erbe selvatiche con prova di cucina finale.

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  • Lunedì09:00 - 17:00
  • Martedì09:00 - 17:00
  • Mercoledì09:00 - 17:00
  • Giovedì09:00 - 17:00
  • Venerdì09:00 - 17:00